אני מאוד שמח לקום בבוקר בידיעה שיום יום אני הולך לעסוק בדבר שאותו אני הכי אוהב.
בין פגישות עם לקוחות, חזרות למופע וכמובן להופיע במופע הקסמים שלי יוצא לי כמובן גם לקחת קפה טייק אווי או לקנות מצרכים בסופרמקרט … אני חברותי (חלק מהמקצוע אני מאמין) ויוצא לי לדבר עם הרבה אנשים, הם תמיד מגיעים הרי לשאלה "אז מה אתה עושה בחיים?" (ישראלים…מתעניינים)
אני כמובן תמיד מביא אותה בתשובה מקורית…חחח
אחרי שסיימו להיות מופתעים… תמיד נשמע המשפט הבא: "תעשה קסם!" ואני (תלוי בזמן העומד לרשותי) לרוב עושה!
שאלה נוספת שתמיד מעניינת את כולם (לא רק ישראלים) זה : "איך אדם מחליט שהוא נהיה קוסם מקצועי?" אני אתייחס בפוסט זה רק לעובדה שאני עובד בזה למחייתי ולא איך לומדים קסמים ….(אך אל דאגה קוראים נכבדים, כל זאת ועוד בפרקים הבאים .)
התשובה שלי היא שלהיות קוסם מקצועי אתה חייב להיות קודם כל קוסם חובב. לא ניתן להתחיל במחשבה של "אני רוצה להיות קוסם מקצועי" אם תחשוב על זה כעבודה, זאת תהיה עבודה…וככה זה לא יחזיק, האש צריכה לבעור מבפנים! אתה צריך לאהוב משהו עד שלא יוכל להיווצר מצב שבו אתה אומר "לא איכפת לי כבר" או "הבוס עצבן אותי…" או "השעה 17:30 בואו נלך הביתה…" אין לך בוס, והעבודה לא נגמרת ב17:30 לעולם …צריכים בנוסף לתשוקה, המון כוח רצון, המון מוסר עבודה ומשמעת עצמית.

אני לא יכול לדבר בשם כל אחד, אבל הסיבה שאני אישית קוסם מקצועי הנה מכיוון שהתחביב שלי השתלט עליי והפך אט אט לתשוקה עזה כל כך שהיה יום אחד שידעתי שאם הייתי עובד במשרד הייתי חושב על קסמים, כל הזמן!
רוב מכריי הקוסמים הם דווקא בקוסמות כתחביב ביום יום או "באזרחות" הם רופאים, רואי חשבון ואנשי הייטק.
אסכם ואומר שהיכולת להפוך תחביב למקצוע תלוי בכמה אתה "מחבב" את התחביב שלך,זה לא בהכרח נותן לך את הכלים כדי לבצע את אותה "הסבה" אך כמו שאומרים כשיש רצון יש דרך!
על הכלים שיאפשרו לכם להפוך "כמעט" כל תחביב למקצוע בפוסטים הבאים…
הבלוג מנוסח בלשון זכר * אך מתייחס גם לנקבה כמובן